8/14/2017

# İçimdeki Müzik # Sharon M. Drapper

İçimdeki Müzik - Sharon M. Drapper || Kitap Yorumu

İçimdeki Müzik - Sharon M. Drappe

"Herkes kendisini ifade ermek için kelimeleri kullanıyordu. Ben hariç. Ve eminim ki tüm bu insanlar kelimelerin gücünün farkında değildi. Oysa ben farkındaydım."

  Yine harika,  duygusal, öğretici bir kitap okudum. 11 yaşındaki Melody'nin hikayesi....

  Melody beyin felci ile dünyaya geliyor.  Yürüyemiyor, konuşamıyor, desteksiz oturamıyorum ve düşmemesi için tekerlekli sandalyesine bile emniyet kemeri ile bağlanmak zorunda.  Vücudunda tek kontrol edebildiği yer baş parmakları. Beynini saymıyorum çünkü beyni sapasağlam.  Hatta çoğu insandan daha zeki Melody. Fotografik bir hafızası var ve hiçbir şeyi unutmuyor.

İçimdeki Müzik - Sharon M. Drappe


  Bütün zorluklara rağmen mutlu bir çocuk Melody. Anne -babasının bunda büyük payı var. Bir de komşuları Bayan V. Bu insanları çok sevdim.

   Evinde ne kadar mutlu olsa ve ailesi onun kapasitesinin farkında olsa da maalesef çevredeki çoğu insan öyle değil.  Konuşamıyor ve hareket edemiyor diye ona çoğu zaman metal retarde muamelesi yapıyorlar. Okulda arkadaşlarının bazıları tarafından dışlanıyor.  Öğretmenleri onun kapasitesini anlamıyor.

  Tüm zorluklara rağmen yılmıyor  Melody...

  Kitapta hüzün çoğunluklu olsa da mutluluk da çok fazla.  Çalınan müziklerin renklerini gören , neşeli bir kız Melody.  Ondan öğreneceğimiz çok şey var.

  En basitinden içinizde bir sürü kelime biriktirdiğinizi ve onları dışarı çıkaramadığınızı, kimseye ne istediğinizi anlatamadığınızı düşünün.  Her ihtiyacınızı gidermek için bir başkasına bağımlısınız.  Bunları düşündüğünüz zaman Melody'nin neler hissettiğini daha iyi anlarsınız.

  Çoğu zaman ne kadar ön yargılı davranıldığını ve insanların ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha anladım kitabı okuyunca.  Fakat iyiler olduğu sürece umut da daima vardır ....



İçimdeki Müzik - Sharon M. Drappe
Kitabın Adı :İçimdeki Müzik
Yazar :Sharon M. Drapper
Yayınevi : Genç Timaş
Orjinal adı :Out of My Mind
Çevirmen :Zeynep Kürük
Sayfa Sayısı :264


   11 yaşındaki Melody'nin hastalığının adı Spastik ikili kuadripleji yani beyin felci. Yürüyemiyor, konuşamıyor, tekerlekli sandalyeye mahkum. Hiçbir uzvuna komut veremeyen bu küçük kızın beyni ise mükemmel işliyor. Hikâye Melody'nin öğretmenlerine, arkadaşlarına, komşularına kısaca dış dünyaya kendini kanıtlama çabasını anlatıyor. İncelikli, naif, akıcı, komik ve ilham verici bir eser.
              Sesini asla unutamayacağınız bu cesur kızla tanışmaya hazır mısınız?

İngiltere'nin saygın edebiyat ödüllerinden Coratta Scott King ödüllü yazar Sharon M. Draper'dan hüzün ve umut dolu soluksuz okunacak bir roman. Gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak kaleme alınmış.


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. Bu kitaba mutlaka bakacagim kuzum😗😗

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz duygusal ve farkındalık yaratan kitapları çok seviyorum ben de bitanem. Emeğine sağlık canımın içi :)

    YanıtlaSil
  3. Çok hüzünlü bir konusu var, çok zor bu durumda olmak :(

    YanıtlaSil
  4. Dünyanın en güzel kitabı herkese tavsiye ederim kesinlikle okumanız gerekiyor

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir kitap çok iyi dersler çıkartılması gerekilen bir kitap okumanızı öneriyorum bu arada özet çok güzel sınav oldum ve yüksek aldım teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.