10/06/2017

# Arkadya Yayınları # Kırmızı Şemsiyeli Kız # Kitap Yorumu # Secrets of A Charmed Life

Kırmızı Şemsiyeli Kız - Susan Meissner || Kitap Yorumu


Kırmızı Şemsiyeli Kız - Susan Meissner


   Arkadya Yayınları'ndan yeni çıkan Kırmızı Şemsiyeli Kız son derece duygusal ve ruhunun en derin yerlerine kadar işleyen bir kitap.

  Kitabın konusundan çok fazla bahsetmeyeceğim çünkü arka kapakta gereğinden fazla anlatıyor zaten.

    " Ağlamayı hiç sevmiyorum, " dedi Emmy. " Kendimi zayıf hissetmeme sebep oluyor. "
Mac kolunu Emmy'nin beline dolayıp şakağına bir öpücük kondurdu. " Ah, ama bizi insan kılan gözyaşlarımızın ta kendisi , Isabel. "

  İkinci Dünya Savaşını   Nazi Almanya 'sında , hem Yahudilerin gözünden hem de Almanların gözünden okudum bugüne kadar. Çekilen sıkıntıları , yaşanan acıları ve vahşeti göz önüne serdiler gerek yazarlar gerekse yönetmenler. Susan Meissner ise bizi Kırmızı Şemsiyeli Kız ile İngiltere'ye götürüyor. Büyük Baskın zamanına....





Alman uçakları ve savaş korkusu tüm dünyada hissedilirken çocukları korumak için şehirlerden tahliye etmişler. Kırsal bölgelere , oradaki ailelerin yanlarına gönderilmiş çocuklar. İki türlü de bakınca yani çocuk gözü ile de ebeveyn olarak da bir yıkım bu durum. Çocukları bombalardan belki koruyacaklar, peki psikolojik yıkım ne olacak ya da yanlarına verilen aileler ne kadar güvenilir ???? Herkes kitaptaki çocuklar Emmy ve Julia kadar şanslı olup iyi bir aileye düşmeyebilir .

Ama hayat içinde yaşadığın anlardan ibaret, diye düşündü Emmy. Geleceğin getireceği kazançları şimdiden görebilen tek varlık Tanrı'dır.

Kitapta savaşın zorluklarının yanında pişmanlıklar ve düşünülmeden alınan kararların nasıl sonuçlandığı ve sırların asla gizli kalmadığı da vurgulanıyor.

Tarafsız olarak kitaba baktığımda yazarın karakterleri ve onlara verdiği kişiliği oturtmada çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Konuların geçişi, olay örgüsü ve okuyucuya hissettirdiği duygular bakımından tam puan aldı benden :))

     Kitabın sonunda yine yazar ile yapılmış bir röportaj var. Okumanızı tavsiye ederim.

Kitap Hakkında Yazılanlar :

“Muhteşem bir şekilde kaleme alınmış karakterler, yerler ve olaylar… Yeniden ayağa kalkmanın ve kurtarılmanın konusu okuyucuların soluğunu kesecek.”
                           
                                                                             Booklist

" İyi araştırılmış bir hikaye , Büyük Baskın'ın oluşturdukları , kırsalın güzelliği ve acı kayıplar aklınızdan uzun süre silinmeyecek. "

                                                                            RT Book Reviews 

"Seçimlerin ve sonuçların hikayesi , okuyucuları savaş yorgunu Londra yolculuğuna çıkaracak . Etkileyici ve duygusal bir eser . "

                                                                           Historical Novel Society


Kitabın ingilizce versiyonunu Amazondan incelemek ve satın almak için burayı tıklayınız  . Secrets of a Charmed Life

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız : Kirmizi Semsiyeli Kiz



Kırmızı Şemsiyeli Kız - Susan Meissner
Kitabın Adı :Kırmızı Şemsiyeli Kız
Yazar :Susan Meissner
Yayınevi : Arkadya Yayınları
Orjinal adı :Secrets of A Charmed Life
Çevirmen :Bahar Yaldız Çelik
Sayfa Sayısı :488


Geçmişindeki mutsuzlukların gelecekteki mutluluğunu elinden almasına izin verme…

Günümüz İngiltere’sinde, Oxford’da tarih öğrencesi olan Kendra Van Zant, hayatının fırsatını yakalamıştır. İkinci Dünya Savaşı’nda Londra’yı yerle bir eden, tarihlere Büyük Baskın olarak geçen ağır bombardımandan kurtulan bir hanımefendiyle röportaj yapacaktır. Isabel MacFarland hikâyesini anlatmaya karar verir. Yıllarca kalbinde sakladığı sır dolu hikâyesini…

1940, Londra, İngiltere… Savaşın Londra’nın kapısına dayandığı günlerde binlerce çocuk ailelerinden alınarak kırsal bölgede yaşayan gönüllü ailelerin yanlarına yerleştirilir. On beş yaşındaki Emmy Downtree ve küçük kız kardeşi Julia da Cotswolds’da bir kır evinin kanatlarının altına sığınırlar. Emmy kardeşinin sorumluluğunu alsa da onun tek bir hayali vardır. Şehre dönmek ve çizimlerini severek yaptığı gelinliklerini gerçeğe dökerek bir moda tasarımcısı olmak. Ancak bu tutkusu, durmadan çalan siren sesleri ve kopartılan hayatlarla maalesef kâbusu olacaktır…

Kadife Çiçekleri Düşerken kitabının yazarı Susan Meissner, yine tarihin önemli olaylarından biriyle karşımızda…
Kırmızı Şemsiyeli Kız, hayallerimiz uğruna neleri feda ettiğimizi, olayların bazen biz ne kadar çabalarsak çabalayalım olması gerektiği gibi gerçekleştiğini gösteren bir eser.


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. güzel bir kitaba benziyor, okumak istedim =)

    YanıtlaSil
  2. Merak etim kitabı gerçekten.

    Bu arada fotoğraf çok güzel olmuş :D

    YanıtlaSil
  3. Kuzummm İkinci dünya savaşı'nı konu alan tüm eserler ilgimi çekiyor. İnsanların pskilojilerini, savaşın insanlar üzerindeki etkisini görmek hem yaralıyor hem de merak uyandırıyor. Not ettim, mutlaka okuyacağım bitanemm. Öpüyorum çok :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.