10/08/2017

# Jane Casey # Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları

Parafili - Jane Casey


Parafili - Jane Casey

Her ayın beşinde bir Jane Casey etkinliğinde bu ay sıra Parafili 'deydi.

Her okuduğum kitabı ile yazarı daha çok sevmeye başlıyorum. İlk kitabı bana çok basit, çerezlik bir kitap olarak gelmişti. Okumaya devam ettikçe yazarın kitaptaki karakterler ile birlikte geliştiğini ve ilerlediğini gözlemledim. Kitapları daha çok sevmeye başladım ve bir sonraki ayı sabırsızlıkla bekledim.

Parafili psikolojik bir terimdir ve bir kişinin yoğun fantezi, anormal arzular içinde bulunması anlamına gelir. Kitaba adını veren bu kelime kitabın konusunu kısa ve öz olarak anlatıyor.

Bu sefer Londra'da yine bir seri katil kol gezmektedir. Yalnız yaşayan kadınları hedef alan katil onları boğarak öldürüyor , gözlerini çıkarıyor ve suç mahallini adeta bir tablo haline getiriyor.




Kerrigan bu olayı araştıran küçük gruba dahil edilir ve bu cinayetlerin geçmişte işlenmiş bir cinayet ile benzerlikler taşıdığı fark edilir. Ortada bir ipucu, kanıt yoktur. Fakat şüpheler bir kişi üzerinde yoğunlaşır. O kişi de Kerrigan'ın çok yakından tanıdığı biridir...

Bu kitapta Rob iş seyahatinde olduğu için fazla karşımıza çıkmıyor ve Kerrigan ise daha fazla odaklanmış durumda. Böyle olunca çok fazla kişisel detay olmuyor ve bu kitap için bana göre  artı puan kazandırıyor.

Eylül ayında okuduğumuz Sessiz Kurban 'da çok fazla yazım hatası vardı. Bu kitapta böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Okuması keyifli bir kitaptı Parafili. Konu ilerlemeye başlayınca katili tahmin ettim ve doğru çıktı 😄😄 Tahmin hemen oluşmasına rağmen yazar yine de sayfalar ilerledikçe şüphe tohumları ekmeye devam ediyor. Böyle olunca da okumak daha bir keyifli hale geliyor ve sonuca ulaşma beklentisi ile sayfalar hızla çevriliyor. Kitabın sonunda da yazar bir bomba bırakıp kitabı bırakıyor.

Kasım ayında Jane Casey 'nin Sakın Hata Yapma kitabını okuyoruz. Bizimle okumak isterseniz instagrama bekleriz :))




Parafili
Kitabın Adı :Parafili
Yazar : Jane Casey
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Orjinal adı : The Stranger You Know
Çevirmen : Alp Ege
Sayfa Sayısı :448


Doktor, Avukat, Polis Memuru, Seri Katil...
   Kapıyı açmak için hangisine daha çok güvenirdiniz? Maeve Kerrigan üç kadını kendi evlerinde boğarak öldüren bir seri katilin izini sürüyor...İçeriye zorla girildiğine dair hiçbir iz yok, bütün işaretler onu kurbanların kendilerinin içeriye aldığını gösteriyor. Üçüncü cinayette katilin bıraktığı delil, Maeve'in eline onu şaşkına çeviren bir şüpheli verir: Maeve'in ortağı Komiser Josh Derwent. Maeve onun bu işle bir ilgisi olduğuna inanmayı önce reddeder, acaba onu ne kadar iyi tanımaktadır? Çünkü bu Derwent'ın cinayetle suçlandığı ilk olay değildir...
    Belki de katil çok yakınınızda ve siz onu tanıyorsunuz...



Jane Casey Kimdir?

Jane-Casey
Jane Casey 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Genç ve güzel yazar bir ceza avukatı ile evlidir. Suç ve polisiye bir aile takıntısıdır.

Yazar seri katillerin kaldığı hücrelerden bu hücrelerin kokularına kadar bir çok kurguyu kitaplarında işlemektedir. Bu realist bakış açısı ile birlikte tüm dünyada bestseller romanlar yazmıştır.

Yazarın romanları Türkçeye'ye çevrilmeye başlanmıştır. Güzel yazarın ilk yayınlanan kitabı 2010 yılında The Missing olmuştur.




Maeve Kerrigan Serisinin sıralaması:

 5. Kurban
Acımasız
Sessiz Kurban
Parafili
Sakın Hata Yapma
11. Kat
Ölülerin Konuşmasına İzin Ver


                                                     

9 yorum:

  1. Güzel tavsiye için teşekkürler canım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Kuzum kitabın konusu çok ilgimi çekti bu sıralar rahatlamak amacıyla bu tarz kitap arıyordum çünkü cinayet olan her şey ilgimi çekiyor :D Emeğine sağlık bitanem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Kitaplar tam kafa dağıtmak için 🤗

      Sil
  3. Jane Casey ne zaman fuara gitsem alacağım dediğim kitapşardan bu sene tekrar şansımı deneyeyim :) kampanya yaparlarsa kaçırmam inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fuarda pahalı satıyorlar. Serinin son iki kitabını fuardan aldım sonrada pişman oldum internette çok daha ucuz kitapları.

      Sil
  4. Bu seriye benzer begendiginiz bir kitap varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess Gerritsen - Rizzoli İsles serisi ve Lisa Gardner DD Warren serisini seviyorum .

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.