10/31/2017

# Cold Cold Heart # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları # Soğuk Kalp

Soğuk Kalp - Tami Hoag || Kitap Yorumu

Soğuk Kalp - Tami Hoag


  Bir çok kitabını severek okuduğum Tami Hoag'ın ülkemizde koridor yayınlarından çıkan son kitabı Soğuk Kalp. Tami Hoag'ın 9. Kız kitabının kaldığı yerden devam ediyor kitap.  Fakat bu kitabı okumak için illa 9. Kız kitabını okumanıza gerek yok . Bağımsız olarak da okunabiliyor kitap.

  Yazar gerilim kitaplarında çok başarılı bana göre. Bu kitabında diğer kitaplarına göre farklı olarak bir kurbanın üzerinden anlatıyor olayları yazar.

  Bir seri katilin dokuzuncu kurbanı olan Dana Nolan sağ olarak kurtulmuştur. Fakat artık o eski sevecen ve mutlu kız değildir. Ağır bir beyin travması geçitmiş ve ciddi yaralar almıştır. Başına gelenleri hatırlamasa da zamanla ona anlatılmıştır. Yoğun bir fizik tedavi süreci sonunda ailesinin yanına dönen Dana orada da psikolojik tedavisine devam etmektedir.




   Psikoloğu kendisine bir hedef belirlemesini ve bu hedefi yavaş yavaş yerine getirmesini ister. Dana da geçmişte kaybolan bir arkadaşını hatırlar. Onun başına ne geldiği asla ortaya çıkmamıştır. Arkadaşını bulmak isteyen Dana , kendisi de bir kurban olmasından dolayı belki de onunla kendisini özdeşleştirmiştir. Bu noktadan sonra işler yavaş yavaş karışmaya başlar...

 
  Yazarın bugüne kadar okuduğum diğer kitaplarında gerilimi gerçekten hissetmiş ve kitapların nasıl bittiğini anlamamıştım. Bu kitabı yani Soğuk Kalp diğerlerine göre daha duygusal kalmış. Bir kurbanın psikolojisini ve beyin hasarının sonuçlarını derinlemesine işlemiş yazar. Böyle bir durum olunca bazı konuların sık sık tekrarlanmasına neden olmuş ve diğer kitapları ile kıyasladığımda tempo daha yavaş kaldı.

  Tami Hoag'ın kalemini sevdiğim için kitabı zevkle okudum fakat en sevdiğim kitabı olmadığı da kesin....


  Kitap hakkında yazılanlar: 

“Ürkütücü, cezbedici, trajik ve kışkırtıcı.”

                     -USA Today-

“Hoag’ın kalemi dövüş sanatları kadar hızlı ve keskin, mizahı oldukça gerilimli ve bir seri katilin psikolojisine dair sezgileri kurnazca ve düşündürücü.”

                    -Booklist-

“Birinci sınıf bir psikolojik gerilim.”

                -Kirkus Reviews-




Soğuk Kalp - Tami Hoag
Kitabın Adı :Soğuk Kalp
Yazar : Tami Hoag
Yayınevi :Koridor Yayınları
Orjinal adı : Cold Cold Heart
Çevirmen :Gizem Tezyürek
Sayfa Sayısı : 488


Nefes aldığımız sürece umut vardır.

Dehşet verici bir seri katilin elinden canlı kurtulmayı başarabilmişti ama çocukluğunun geçtiği eve geri döndüğünde bir yıl önce yaşadığı her şey bir kabus gibi geri sarmaya başladı. Ünlü bir haber spikeri olan ve travma sonrası hafıza kaybı ile boğuşan Dana Nolan en iyi arkadaşının ortadan kaybolmasıyla ilgili yıllardır çözülmemiş bir gizemi aydınlatmak için hafızasını geri kazanmalıydı.

Casey liseden mezun oldukları yaz ortadan kaybolmuş ve ondan bir daha haber alınamamıştı. Dana onunla ilgili son günlerini hatırlamaya çalıştıkça kendi geçmişiyle ilgili asla açılmaması gereken bir kapıyı da aralamış olacaktı.

Hiçbir şey hatırlayamayabilirsin ya da her şey bir yapbozun parçaları gibi yavaş yavaş geri gelebilir.


                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Paranormal olayları konu alan kitaplara, gerilim ve psikolojik gerilim kitaplarına pek tabi ki filmlerine bayılıyorum.Bunu not alıyorum,teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.