1/31/2019

# Kitap Yorumu # Maceraperest Kitaplar # Oğlak Yayınları # Suphi Varım

Sokratis ve Cinler -Suphi Varım

Sokratis ve Cinler

  Sokratis Ölülerin Peşinde kitabı ile tanıştım Suphi Varım'ım kalemi ve Dedektif Soktaris ile. ( Sokratis Ölülerin Peşinde yorumumu okumak için → burayı ← tıklayınız. )  Osmanlının son zamanlarında İzmir'de (Smyrna ) geçiyordu olaylar. Bu kitap yani Sokratis ve Cinler de yine aynı zaman ve mekanda geçiyor.

 Eski zamanlarda yaşamak gerçekten çok zormuş, bir kez daha anladım bunu kitabı okurken . Yine çamaşır , bulaşık makinesi muhabbetine girmeyeceğim korkmayın :D Bir dedektif olarak da o dönemler çok zor. Güvenlik kameraları yok , gelişmiş bir bilgisayar ağı sistemi yok. Hoş şimdi olsa da bir şey değişiyor sanki . Vatandaş hapisten kaçmış ailesinin yanında göz önünde yaşıyor kimsenin haberi yok!!! Tv de benzeri olayları görünce şok oluyorum . Nasıl olur , onca teknoloji gelişmiş ve gelinen sonuç bu :(( Neyse bir şey söylemiyorum :D Sokratis'in döneminden bahsediyordum. Elinde hiçbir kanıt olmadan sadece insanlar ile konuşup , onları gözlemleyerek sonuçlara ulaşıyor ki bu çok büyük başarı . Ellerinde teknoloji olmayınca insan sarrafı oluyorlar demek ki !! Hata yapmıyor mu , tabii ki yapıyor . Hatasını kabul edip , düzeltiyor ve özür dilemesini de biliyor . Hatayı kabul etmek büyük bir meziyet .

Sokratis ve Cinler


Bu kitapta Dedektif Sokratis ve eşi Elenka'nın hayatlarına bir kez daha misafir oluyoruz . Önce bir hırsızlık olayını aydınlatıyor Sokratis. Sonra bir kadın nişanlısının ölüm olayını araştırması için geliyor. Olay henüz çok yenidir . Polisin araştırmasını bekleyin dediyse de kadın ısrar eder ve Sokratis de kollarını sıvayarak işe koyulur. Bu olayı araştırırken meşrutiyet taraftarları , karşı taraftakiler ve sokakta olan olayları okuduğumuz gibi bir arada yaşayan Rum , Türk ve Arnavutlar arasındaki ilişkileri de okuyoruz. Cinayet araştırması ve siyasi muhabbetlerin yanı sıra hurafeler de yer tutuyor. Öldürülen Sedat'ın kardeşi Pervin hanım kafayı cinler ile bozmuş durumdadır . Yanına aldığı ve hasta olan bir kadını iyileştirmek için cinler padişahından yardım istemeyi düşünmektedir ve ona ulaşmak için elinden geleni yapmaktadır . Bir de yardımcısı vardır bu konuda. Onların bu araştırmaları be muhabbetleri oldukça komikti doğrusu . Okudukça aklıma son günlerde gündemi yeterince meşgul eden Palu ailesi geldi ...

Ana olay üzerinden ilerlemek yerine birçok yan olayla kitabı ilerleten yazar yine harika bir iş başarmış . Bu kitap da benden tam puan aldı . Serinin ilk kitabını da kitaplığıma eklemeyi düşünüyorum. Umarım o kitabı eklemeden yazar seriye yeni bir kitap eklemez :))

Dedektif Sokratis Serisi : 



1 - Sokratis'in Oyunları
2- Sokratis Ölülerin Peşinde
3- Sokratis ve Cinler


Sokratis ve Cinler -Suphi Varım
Kitabın Adı :Sokratis ve Cinler
Yazar :Suphi Varım
Yayınevi : Mecaraperest Kitaplar
Serisi :Detektif Sokratis Polisiyeleri #3
Sayfa Sayısı :264


Pervin, üstüne eğilen üç gölgeden uzaklaşmak istercesine geriye çekildi. Vücudu iyice kasılmıştı. Gölgelerden birinin ne dediğini anlayamadı, çünkü kulaklarında davul vuruşlarını andıran tuhaf sesler vardı. (...) Gözlerini açtı, karşısındakileri hayal meyal seçebildi. Başının çevresinde küçük bir ışık bulutu oluştu o anda. Gölgeler, bulutun içinde kayboldu. Zil ve tef sesleri işitince terli başını pencereye çevirdi. İri başlı, sivri kulaklı, patlak gözlü ve şiş karınları kıllı iki yaratık, yavaş yavaş ona yaklaşıyorlardı. Elleri ve ayakları pençe şeklindeydi. Kuyrukları vardı. Biri karyolanın ayak ucuna, diğeri başucuna sıçradı. Pervin, yaratıkların ağzından fırlayan yılan dilinden korunmak için titreyen elleriyle yüzünü kapattı, gözlerini yumdu. (...) Yaratıkların ağızlarından ve burunlarından çıkan çıyanlar, kızın bacaklarını, kollarını sardılar. Korku ögeleriyle süslenmiş, okurken tüylerinizi ürpertecek, soluğunuzu kesecek yeni bir Detektif Sokratis macerasına hazır mısınız?



Suphi Varım Kimdir ?

Suphi Varım1960 İzmir doğumlu olan Suphi Varım, İzmir Ticaret Odası ile Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinde profesyonel yönetici olarak çalışmıştır. Muğla Üniversitesinde kısa süreli bir öğretim üyeliği olmuştur.

Kamu Yönetimi dalında lisans, Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri bulunmaktadır. Uzun yıllar ekonomi ve siyaset alanında analizler yapıp makaleler yazmıştır.


Emekli olan Suphi Varım, tüm zamanını polisiye yazarı olmak için ayırmış yazmaya devam etmiştir. Yazar aynı zamanda evli ve bir kız çocuk babasıdır.


Suphi Varım'ın Okuduğum Diğer Kitapları

Sokratis ve Siyahlı Kadın 

Sokratis Ölülerin Peşinde 

Sokratis Ölüler Şehrinde 
                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Yorumlarınıza ve alıntılara göre bu kitabı okumalıyım

    YanıtlaSil
  2. Yine listeye eklenecek bir kitap önerisi yandik liste uzadi iyice ☺️

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.