8/07/2017

# Jane Casey # Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları

Acımasız - Jane Casey

Acımasız - Jane Casey

   İnsanlar biriyle mutlu olmak konusunda şanslarını denerler ve işlerin iyi gideceğini umarlar.  Hayatını her şeyin kötü gideceği beklentisine göre kurarsan son nefesini  mutsuz ve tek başına verirsin.  

 Her ayın beşi bir Jane Casey etkinliğinde bu ay sıra Acımasız 'daydı.

  Yazarın 5. Kurban ve Ölümün Soğuk Sesi kitaplarını okudum.  İkisi arasındaki favorim 5. Kurban'dı.  Bu kitabı okuyuncaya kadar...

  Bu kitabı ile yazar diğer iki kitabına göre çıtayı daha da yükseltmiş . Polisiye -gerilim hastası bir okuyucu olarak beni şaşırttı ve memnun etti.

  Kitap yine Dedektif Kerrigan serisinden. Maeve Kerrigan bu sefer Dedektif Derwent ile çalışıyor.  Derwent çalışması kolay bir insan değil ve Maeve ondan pek hoşlanmıyor.

Acımasız - Jane Casey


  Üstlerinde çalıştıkları olay pedofili cinayetleridir. Birileri pedofilileri işkence ile öldürmektir.  Kimsenin çalışmak istemedikleri bu dava onlara verilmiştir.  Araştırmaya başladıkça bu olayın buzdağının görünen yüzü olduğu anlaşılır.  Olay derinleşir, soruşturma başka yönlere kaymaya başlar.

   Kitabın başlarında Maeve 'ye çok kızsam da sonuna doğru o da doğru yolu buldu. Kitapta Ron çok sevdiğim bir karakter oldu. Bazı bölümlerin Ron'un ağzından yazılmasına ise bayıldım.

  Olayların yön değiştirmesi, kurgudaki incelik, yazarın anlatım tarzı ve sürükleyicililik benden tam puan aldı.




Acımasız - Jane Casey
Kitabın Adı : Acımasız
Yazar :Jane Casey
Yayınevi :Olimpos Yayınevi
Orjinal adı :The Reckoning
Çevirmen :Selin Yurdakul
Sayfa Sayısı :552


Polis cinayet dedi. O adalet diyor...

Halk için o bir kahraman: mahkum edilmiş pedofilleri hedef alan bir katil. İki adam çoktan öldü. Ölene dek işkenceye maruz kaldılar.

Polis bile bu vakalara öncelik vermiyor. Çoğu iki ölü pedofilin doğru yönde atılmış bir bir adım olduğunu düşünüyor.

Fakat DC Maeve Kerrigan'a göre kimsenin adaleti kendi elleriyle uygulamasına izin verilmemeli. Genç ve deneyimsiz olan Kerrigan, kurban ne suç işlerse işlesin cinayetin cinayet olduğuna inanmak istemektedir. Katilin vahşeti şiddetlendikçe, Kerrigan da adaletin sağlandığından emin olmak için ne kadar ileri gidebileceğiyle yüzleşmek zorundadır...


Jane Casey Kimdir?

Jane-Casey
Jane Casey 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Genç ve güzel yazar bir ceza avukatı ile evlidir. Suç ve polisiye bir aile takıntısıdır.

Yazar seri katillerin kaldığı hücrelerden bu hücrelerin kokularına kadar bir çok kurguyu kitaplarında işlemektedir. Bu realist bakış açısı ile birlikte tüm dünyada bestseller romanlar yazmıştır.

Yazarın romanları Türkçeye'ye çevrilmeye başlanmıştır. Güzel yazarın ilk yayınlanan kitabı 2010 yılında The Missing olmuştur.




Maeve Kerrigan Serisinin sıralaması:

 5. Kurban
Acımasız
Sessiz Kurban
Parafili
Sakın Hata Yapma
11. Kat
Ölülerin Konuşmasına İzin Ver


                                                     

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.