8/23/2017

# Kitap Yorumu # Lauren James # Yabancı Yayınları

Bir Sonraki Hayatımız - Lauren James

Bir Sonraki Hayatımız - Lauren James


   İsmi , kapak dizaynı, konusu ile çok ilgimi çeken Bir Sonraki Hayatımız , müthiş bir indirimde denk gelince hemen kaptım.

  Hakkında olumlu olduğu kadar olumsuz da yorum okumuştum kitabın. Bu nedenle beklentimi yükseltmedim .

Katherine ve Matthew baş karakterlerimiz. Dört farklı zaman diliminde karşımıza çıkıyorlar.

1745 - Carlisle bir hanım ve şoförü
1854 - bir gazeteci ve onun erkek kılığına girmiş asistanı - Kırım Savaşı
2019 - bir laboratuvarda çalışan bilim insanları
2039 - üniversite öğrencileri

 Kitapta bir tarihte olanlardan  kısaca bahsedilip sonra diğer tarihe geçiyor. Böylece zaman süreçleri arasında sürekli seyahat ediyoruz.

 Bölümler arasında dip not olarak  " >Müdahale önerildi . >Müdahale reddedildi " gibi yazılar okuyoruz . Bunlar da aklımda soru işaretleri oluşturdu. Acaba bunlar bir laboratuvar ortamındaki denekler mi , yoksa sanal bir ortam mı diye????

  Eğlenceli karakterler. Tarihin farklı bölümlerinde zamanlarına özgü davransalar da iki karakteri de çok sevdim.

 2039 yılında Katherine yeni laboratuvar partneri Matthew'i merak eder . İnternette onu araştırırken 2019 yılında yaşamış olan aynı isimlerde ve aynı görünüşte iki bilim insanı görür. Bu bilim insanlarını ve başlarına ne geldiğini araştırdıkça kendi geçmiş yaşamlarını da hatırlarlar. Ve bu yaşamdaki amaçlarını bulup gerçekleştirmek isterler.

   Her dönemde amaçlarının dünyayı kurtarmak olduğunu düşünürler. Fakat kitabın sonunda maçlarını öğrenince ben şok oldum  : D))

  Kitap bitince hadi ya böyle bitemez , nasıl bitti derken kitabın devamı olduğu müjdesini gördüm. Bir an önce çevrilip yayınlanmasını bekliyorum. Kitap farklı bir tarzda yazılmıştı ve benim ilgi alanımı cezbetti. Kitabı çok sevdim.





Kitabın Adı :Bir Sonraki Hayatımız
Yazar :Lauren James
Yayınevi :Yabancı Yayınları
Orjinal adı :The Next Together
Çevirmen : Merve Solmaz
Sayfa Sayısı :351


Sevdiğiniz insanı kaç kere kaybedebilirsiniz? Katherine ve Matthew'nun kaderinde asırlar boyunca tekrar tekrar doğmak vardı. Her seferinde birbirlerine umutsuzca âşık oluyor ve trajik bir şekilde ayrılığı tadıyorlardı. Belki de bir sonraki hayatlarında her şey farklı olacaktı…

"Eğlenceli, romantik ve okumadan duramayacağınız bir roman." -The Bookseller-

"Komik, benzersiz, tutkuyla ve tehlikeyle bezenmiş, kesinlikle bağımlılık yaratacak olan Bir Sonraki Hayatımız, yılın en iyi gençlik romanlarından biri. James okurlarını tanıyor ve deneyimli bir yazarın güveniyle ve eksiksiz hayal gücüyle yazıyor. Kendine saygısı olan hiçbir genç bunu kaçırmak istemez!" -Lancashire Evening Post-

"Bu kitabın bitmemesini istedim ama aynı zamanda çiftin, Katherine'in de 'dehşet verici, güzel dans' olarak tarif ettiği üzere, tarihin farklı dönemlerinde neden tekrar tekrar ortaya çıktığını öğrenmek istedim. Kitabın, soruların cevaplandığı ve okuru büyük bir sürprizin beklediği sonu da mükemmeldi. Bu yetenekli genç yazarın yazacağı kitapları okumak için sabırsızlanıyorum." -The Scholl Librarian- "Gerçek aşk ve reenkarnasyon üzerine eğlenceli, sürükleyici ve inanılmaz yaratıcı bir hikâye." -Louise O'Neill, Kusursuzlar'ın yazarı-


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Tavsiyen için teşekkürler canım.Okunacaklar listeme ekliyorum ilgimi çekti.
    Blogunu takibime aldım banada beklerim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ilginc bir kitapmış :) Blogunuzu takipteyim, bana da beklerim ^^

    YanıtlaSil
  3. devamı nasıl olacak acaba, ilginç bir hikayeye benziyor =)

    YanıtlaSil
  4. Kitapbı çok sık görüyorum. Hiç merak etmemiştim ama :) Konusu hakkında da çok bir şey bilmiyordum. Öğrenmiş oldum sayende :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.