8/01/2017

# Kitap Yorumu # Limos Yayınları # Lisa Lutz # The Passenger

Yolcu - Lisa Lutz || Kitap Yorumu

Yolcu - Lisa Lutz

" İnsanın bir isminin olmaması tehlikeli bir durumdu. Yanlış atılacak tek bir adım , insanların senin hiç kimse olmadığını keşfetmelerine ve sonunda da gerçekte kim olduğuna ulaşmalarına neden olabilirdi. "

Limos yayınlarının yeni güzeli Lisa Lutz kaleminden çıkan Yolcu.

Yolcu harika bir psikolojik gerilim kitabı. Arka kapağın ilk cümlelerini okuyunca aklıma J-Lo nun oynadığı Enough geldi . Kitabın konusu tamamen farklı fakat bazen böyle serbest çağrışımlar olabiliyor :))

Kitabın baş kahramanı bir kadın. Kitabın başında onu Tanya olarak tanıyoruz. Tanya kocasını ölü olarak bulur. Merdivenlerden düşmüş kafasını çarpıp ölmüş. Bu olay üzerine Tanya hemen bir valiz hazırlar, biraz nakit para alır ve kocasının arabası ile yola koyulur.

Masum bir kadın neden kaçma gereği duysun ki ?? Akla gelen ilk soru bu oluyor. Fakat sayfalar ilerledikçe aslında Tanya'nın da gerçek adı olmadığını öğreniyoruz. Polisler gelip bir sürü soru soracak , onu araştırmaya başlayacaklar ve öğrenilmesini istemediği kimliği açığa çıkacak olmasından endişe edip kaçmıştır.

Yolcu - Lisa Lutz


Tanya (!) nın geçmişinde büyük bir sır vardır ve biz bu sırrı kitabın sonuna kadar öğrenemiyoruz.

Kitapta kaçışında ve çıktığı yolculuklarda ona eşlik ediyor ve sonunda yolculuğun sona eriyor ermeyeceğini merak ediyoruz.

Kitap ilgimi çeken bir tarz ve konuda olunca severek okudum. Yazar son ana kadar bize ipucu vermiyor ve merakı - gerilimi dozunda tutarak okumayı keyifli hale getiriyor. Sonunda da bombayı patlatıyor.

Sevdiğim kitaplar arasına bir yenisini katmaktan mutluluk duyuyorum. Tavsiyemdir ;)

Yolcu - Lisa Lutz
Kitabın Adı : Yolcu
Yazar : Lisa Lutz
Yayınevi : Limos
Orjinal adı : The Passenger
Çevirmen :Meral Harzem
Sayfa Sayısı :347


Eğer merak ediyorsanız, bunu ben yapmadım. Frank’in ölümüyle benim hiçbir alakam yoktu. Olay sırasında başka yerde olduğumu kanıtlayan bir şahidim yok, bu yüzden bu konuda sözüme güvenmek zorundasınız…
Tanya Dubois, eşini merdivenlerin altında yatar halde bırakmasından kırk sekiz saat sonra, kredi kartlarındaki nakit parayı çekti, saçlarını kahverengiye boyadı, telefondaki karanlık ve belirsiz bir sesten yeni bir isim talep etti ve kasabadan kaçtı. Ve bu ilk olmayacaktı.

Bir kaçağın gözlerindeki tekinsiz bakışları tanıyan ve ona kalacak bir yer teklif eden kadın barmen Blue ile karşılaştı. Artık seçenekleri oldukça azalmış olan Tanya-ya da-artık-Amelia bu teklifi kabul etti. Böylece, gergin – ve tehlikeli – bir ortaklık doğmuş oldu. Günümüzde, fark edilmeden yaşamak neredeyse imkansız bir hale gelmiş olsa da, Amelia-ya da-artık-Debra ve Blue, bunu en azından deneyecek cesarete ve yeteneğe sahipti ve aslında, başka bir çareleri yoktu. Sek sek oynar gibi şehirden şehre kaçan Debra’nın asıl peşinde olan ise, çok karanlık bir sırdı… Debra, geçmişinden kaçmayı da başarabilecek miydi?
Kalbinizi durduracak kadar heyecanlı kaçışlar ve çapraşık hilelerle dolu olan YOLCU, hayatta kalma yolunda ilerlerken, kendinizi tanımlamak hakkında muhteşem bir psikolojik gerilim. Kesin olan bir şey var: bu yolculuk nefesinizi kesecek!




                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Gerçekten çok ilgi çekici duruyor, özellikle arka kapağı da okuduktan sonra hemen alıp okunmalı :) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Kitap gerçekten ilgimi çekti. Bu tür kitapları seviyorum. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.