8/19/2017

# Can Yayınları # Emma # Jane Austen # Kitap Yorumu

Emma - Jane Austen || Kitap Yorumu

Emma - Jane Austen


   Emma , Jane Austen’in ölmeden önce yazdığı son romanıdır ve kendisi en çok sevdiği romanı olduğunu söyler. Benim ise yazara ait okuduğum ikinci kitap Emma. Aşk ve Gurur' u okumuştum daha önce. Kitabı kızım hediye etmişti , onun için onun yeri apayrı bende ;) 


    1800 lü yıllarda küçük bir kasabada geçiyor kitap. Başrolde de Emma var. Emma zeki, zengin , eğitimli ve bekar bir kız. Ailesine son derece bağlı , babası ile ilgilenen, konağı idare eden , kendince iyi bir insan. Sayılı insanlardan oluşan komşularının her birini ise ayrıntılı olarak tanıyoruz kitapta. Dans partileri, ziyaretler, yemekler....

Emma -Jane Austen


    Emma mürebbiyesi Miss Taylor evlendikten sonra çöpçatanlığa kaptırır kendini. Ona göre Miss Taylor ile müstakbel kocasının arasını o yapmıştır. Genç bir kız olan Harriet için çöpçatanlık yapma işine soyunur , yeni hedefini belirlemiş olur böylece ....

   Emma karaterini ben sevdim işin aslı. Çünkü yazar karakteri tam oturtmuş üzerine. Eğrisi doğrusu ile o zamanın üst tabakadan genç kızı. Herkesi kendilerine layık görmeyen ve insanları sınıflara ayıran. Bunun yanında da yardımsever ve dost canlısı.

Emma  - Jane Austen


    O zamanlardan bahsetmişken evliliklerin çoğunda aile , çeyiz ve gelinin kendine ait bir gelirinin olması çok önemli. Çoğu kitapta gördüğüm sevgiden çok statü önemli .... 

Emma - Jane Austen


  Çöpçatanlık işinde Emma başarılı olabilecek mi dersiniz;)) Kitabı sonu ise benim için bir sürpriz olmadı. Bekliyordum böyle bir sonu .... Emma'yı çok sevdim. Fakat yazarın kitapları arasında hala favorim Aşk ve Gurur.
Emma - Jane Austen


Kitabın Adı :Emma
Yazar : Jane Austen
Yayınevi : Can Yayınları
Orjinal adı : Emma
Çevirmen : Nihal Yeğinobalı
Sayfa Sayısı :480


   Jane Austen, 1815’te, 39 yaşındayken tamamladığı Emma’nın en sevdiği romanı olduğu söyler. Aşk ve Gurur ve Mansfield Parkı gibi romanların yazarının gözbebeğidir Emma. Bir taşra kasabasındaki üç genç kızın "gerçek aşk"ı arayışını anlatan roman, bir yandan insan yaradılışının zayıf yönlerini, bir yandan da 19. yüzyıl İngiliz toplumunun katı ve ikiyüzlü geleneklerini inceden inceye alaya alır.
   Büyük İngiliz şairi Lord Tennyson, Jane Austen’ı, "Shakespeare’den sonra en büyük İngiliz yazarı" diye nitelemişti. Jane Austen külliyatı, Sir Winston Churchill’in başucundan eksik olmazdı. Yapıtları çoktan Dünya Klasikleri arasındaki yerini almış olan Austen günümüzde "İngiliz edebiyatının Mozart’ı" olarak tanınıyor. .



                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Bu kitapla son zamanlarda birkaç yerde karşılaştım. İyice merak ettim şimdi.Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Okumadim sanirim. Soracagim kütüphaneye 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.