7/15/2017

# Çimen Erengezgin # Kitap Yorumu # Vay Başına Yoga Gelenler # Yitik Ülke Yayınları

Vay Başına Yoga Gelenler || Çimen Erengezgin || Kitap Yorumu

Vay Başına Yoga Gelenler || Çimen Erengezgin


Gezginname ile tanıştım Çimen Erengezgin 'ın kalemi ile. Kitaptaki kısacık hikayeler aslında birçok duygu ve düşünceyi barındırıyordu. Sonra ikinci kitap Yeşil Bisikletli Kız çıktı. Bu kitapta da kısa hikayeler ile farkındalık öyküleri anlatıyordu yazar sıkmadan bunaltmadan. Kitaplarını okurken Çimen Hanım'ın aslında onun bir yoga eğitmeni olduğunu öğrendim. Bu daha da ilgimi çekti. Kendisinin instagram profilini ve paylaşımlarını zevkle takip ediyorum. Yaydığı pozitif elektriğe bayılıyorum . Üçüncü kitap Vay Başına Yoga Gelenler çıkınca çok şaşırmadım. Bir yoga eğitmeni olduğu için sanırım :)))

Bu kitap da kısa bölümlerden oluşuyor ve sıkmadan eğlenceli bir anlatım ile akıyor . Çimen Erengezgin 'ın kalemini seviyorum. Kitapları benim için hayata kısa bir mola oluyor.
Vay Başına Yoga Gelenler || Çimen Erengezgin


Vay Başına Yoga Gelenler ile de hayata mola verip derin bir nefes aldım, tazelendim.

Kitabı kah gülerek , kah bazı cümleleri tekrar tekrar okuyarak kah resimleri inceleyerek okudum. Evet , kitapta resimler de mevcut. Çimen Erengezgin'in hareketleri bizzat gösterdiği resimler. Bu resimler ile kitap daha bir zenginleşmiş.

Vay Başına Yoga Gelenler || Çimen Erengezgin


Çimen Erengezgin kendi ve öğrencilerinin deneyimlerinden esinlenerek yogaya başlama ve devam etme serüvenini kurguya dönüştürmüş. Bu kurgularda yoga hareketlerinin yapılışını anlattığı gibi faydalarını da anlatmış. Yoga felsefesine giriş yapmış ve çeşitlerinden bahsetmiş.

Vay Başına Yoga Gelenler || Çimen Erengezgin


Yoga merak ettiğim bir alandı. Hatta bu konuda bir dvd aldım ve çocuklar okuldayken kendi kendime yapmaya başlamıştım. Yazın çocuklar evdeyken zor oluyorlar, bana katılmak yerine dalga geçmeyi tercih ediyorlar.....

Yogaya ilgi duyun veya duymayın bence bu kitabı okumalı, Çimen Erengezgin 'ın eğlenceli anlatımı ile tanışmalısınız; )


Vay Başına Yoga Gelenler - Çimen Erengezgin
Kitabın Adı :Vay Başına Yoga Gelenler
Yazar :Çimen Erengezgin
Yayınevi :Yitik Ülke Yayınları
Sayfa Sayısı :222


Bir eğitmenin gözünden, bir öğrencinin zihninden…
Çimen Erengezgin bu defa yoga deneyimlerini, hem yıllar süren öğrencilik hem de eğitmenlik tecrübeleriyle harmanlayarak öyküleştirdi. Yazar, yogayla ilk kez tanışan bir öğrencinin iç sesiyle, son derece samimi ifadelerle ve açık yüreklilikle neler düşündüğünü ve yaşadığını esprili bir dille aktarıyor.
Öğrencinin maceraları gülümsetirken, aynı zamanda bir yoga öğretisine dönüşüyor. Bu kitapla yoga, öğrencilerinin bakış açısıyla açılmış yeni bir pencere ediniyor. Bugüne kadar hep eğitmenler anlattı, şimdi sıra öğrencilerde…
“Hoppalaaa! Hoca konuşuyor ben içimden cevap yetiştiriyorum. Herkes böyle mi, yoksa onlar içlerinden konuşmuyorlar mı? Sussana kızım ne konuşuyorsun bıdır bıdır, konsantre ol da hareketleri kaçırma! Bak yine konuşuyorum, ay yoruldum yemin ederim, daha hareketler başlamadan içimdeki konuşkan hanım beni fazlasıyla yordu.
Hayır yani hocayı mı takip edeyim, susmak bilmeyen kendi iç sesimi mi dinleyeyim? Bu arada da gözleri kapat diyor hoca, işte şimdi yandık. Çaput çarşısı oldu mu sana vıdı vıdı olimpiyatları…”


                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Yoga benim de merak ettiğim bir alan. Kitabı okumadan sevdim bile :)

    YanıtlaSil
  2. Yogaya ne zamandır başlamak istiyorum ama sürekli erteliyorum kuzum :( Kitabın kurgusunu da ayrıca merak ettim :) Fotoğrafını görünce aklıma instagramda bahsettiğin hikayen geldi kuzum :D Emeğine sağlık bitanem :))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Nilüfercim. Bu ay ben de aldım inşaallah en kısa zamanda okurum. Bekleyen diğerlerine haksızlık olsa da sonuçya sağlığımızı da düşünen bir kitap olduğundan öne alabilirim ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.