8/21/2017

# Arkadya Yayınları # İnceleme # Kitap Yorumu # Michelle Birkby

Sherlock'un Kadınları - Michelle Birkby || Kitap Yorumu

Sherlock'un Kadınları - Michelle Birkby

    Merhaba :)) Bu ay matbaadan yeni çıkan , henüz kağıt kokusunu üzerinden atamamış çok yeni bir kitap ile karşınızdayım. Arkadya yayınlarından yeni çıkan Sherlock'un Kadınları....

   Kitabın ismini ilk duyduğum zaman aklıma bir harem görüntüsü geldi :)) İsim öyle ki Sherlock'un Kadınları deyince ona aşık olan kadınlar ya da Sherlock'un sevgilileri geldi aklıma... Orjinal ismi ile kaldaydı kitap " Baker Sokağındaki Ev " olarak böyle yanlış anlaşılmalara olanak vermezdi , diğer yönden de bu isim kadar çarpıcı olmazdı...

   Kitabın kapağına gelirsem ise Arkadya yine harika bir iş başarmış. Kapağı çok sevdim ,içerik ile ilgili her şeyi tek bir karede toplamış.

Sherlock'un Kadınları - Michelle Birkby

   Yazar Michelle Birkby bir Sherlock Holmes hayranıdır ve tüm kitapları defalarca okumuştur. Kitabı tekrar okurken sürekli arka planda kalan Bayan Hudson'ı fark eder ve onun da kendi hikayesini anlatması gerektiğini hisseder. Böylece Sherloc'un Kadınları doğmuş olur.

   Sherlock'un Kadınlarındaki baş kahramanlar Bayan Hudson ve Bayan Watson yani Mary .

  Kitabı okurken Bayan Hudson'un geçmişini , 221B ye geliş öyküsünü ve Sherlock ile tanışmasını da okuyoruz. Yazar konu içerisinde ilerlerken geriye dönüş yaparak bize Watson'un gelişini, Mary ile evlenişini ve evde yaşanan olayları da anlatıyor. Bu şekilde anlatması benim çok hoşuna gitti .

    Konu Sherlock'tan yardım istemeye gelen bir kadın ile başlıyor. İstediği bilgileri tam olarak anlatmadığı için kadın ile ilgilenmez Sherlock. Kadın üzgün bir şekilde ayrılırken konuşulanları mutfak havalandırmasından dinleyen Bayan Hudson ve Mary kadına yardın etmeye karar verirler. İki kadının dedektiflik serüvenleri de böylece başlamış olur.

   Bu olayı kendi başlarına çözmeye kararlıdırlar . Ne Sherlock'tan ne de Dr Watson'dan yardım alacaklardır. Hatta kalkıştıkları bu işten onların haberi dahi olmayacaktır.

   İki kadın dedektifimiz araştırmaya başlayınca olayın çok karışık olduğu ve onları zorlayacakları ortaya çıkar...

  Yazarın anlatım tarzı ve konuyu çok sevdim. Bugüne kadar Sherlock kitabı okumadım fakat tüm dizilerini seyrettim. Çok da severim. Farklı bir bakış açısı ile Sherlock'un geri planda kaldığı bir kitabı okumak çok keyifliydi. Eğlenceli bir anlatım dili var yazarın. Kitabın sonunda yer alan röportaj kısmında kitabın devamının da olduğunu öğreniyoruz.

   Eğlenceli, sürükleyici ve çok güzel bir kitaptı. Tavsiye ederim:)))





Sherlock'un Kadınları - Michelle Birkby
Kitabın Adı :Sherlock'un Kadınları
Yazar :Michelle Birkby
Yayınevi :Arkadya Yayınları
Orjinal adı : The House at Baker Street
Çevirmen :Dilek Parsadan
Sayfa Sayısı :352
Etiket Fiyatı :22 TL
Türü :Roman


Her dâhi dedektifin arkasında dâhi bir kadın vardır…

Baker Sokağı sakini Bayan Hudson’ın, sığınağı olarak gördüğü mutfağında yapmayı en çok sevdiği şey, çay demlemek ve kek pişirmektir. Ta ki dâhi dedektif Sherlock Holmes, bir gün ondan yardım istemek için gelen Laura Shirley adında bir kadını geri çevirene dek…

Laura Shirley’nin merdivenin başında ağladığını gören Bayan Hudson, kadını mutfağına davet eder ve ne sıkıntısı olduğunu öğrenir. O an karar verir. Bu zamana kadar güvenli liman olarak gördüğü 221B numaralı evinin mutfağından çıkma vakti gelmiştir. Davanın izini kendisi sürecektir… Doktor John Watson’ın sevgili eşi Mary Watson da ona yardım edecektir. Daha fazla gölgede durmayacak aydınlığa çıkacaklardır. Ancak işler sandıkları gibi kolay gitmez, tamamlamaları gereken yapbozun parçalarını bulmak tehlikeli sulardan geçmeyi gerektirecektir…

Bu bir Bayan Hudson ve Mary Watson macerasıdır… Çayınızı elinize alın ve koltuğunuza kıvrılın. Oyun başlıyor!

Michelle Birkby’nin kaleme aldığı Sherlock’un Kadınları, her işin üstesinden gelebilecek kadınların dayanışmasını, içlerindeki gücü ve merhameti müthiş bir dille anlatıyor. Orijinal hikâyelerin lezzetini aratmayacak olan bu kitaba bayılacaksınız.


                                                            Kozmokitap

7 yorum:

  1. sherlock'un kadınları deyince benim aklıma direk Irene Adler geliyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapta İrene 'nin de kısa bir rolü var fakat başrol Bayan Hudson'sa :))

      Sil
    2. Kitapta İrene 'nin de kısa bir rolü var fakat başrol Bayan Hudson'sa :))

      Sil
  2. Sherlock Holmes'ı çok severimm kuzum konusu yine şahane tabii ki :)) Elimdeki kitaplar biter bitmez okuyacağım bitanem :))

    YanıtlaSil
  3. 'Sherlock' görür görmez damladım :))) SHERLOCK SHERLOCK SHERLOCK :)
    Kitapları yeni dizi kadar sürükleyici ve çarpıcı değil Nilüfercim, Benedict çok farklı 👍 Bu da ilginç bir kitapmış ve sayende ne anlattığını öğrenmiş olduk eline sağlık ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.