12/10/2019

# Ayşegül Çiçekoğlu # Kitap Yorumu # Pika Yayınları # Senden Vazgeçmem

Senden Vazgeçmem - Ayşegül Çiçekoğlu

Senden Vazgeçmem - Ayşegül Çiçekoğlu


   İlk olarak Bırakma Ellerimi ile tanıştım Ayşegül Çiçekoğlu 'nun kalemi ile . Yazım tarzı ve duyguları okuyucuya yansıtıcı o kadar hoşuma gitti ki sonrasında kitaplarını buldukça alıp okudum . Ailemizin yazarı oldu taciri caiz ise .

  Her kitabı ile farklı duygusal ortamlara yolculuk Ayşegül Çiçekoğlu 'nun yeni kitabı Senden Vazgeçmem, çiçeği burnunda yayınevi Pika Yayınlarından çıktı.  Kitap yeni çıktı , ben de yeni okudum fakat kitap aslında yazar Ayşegül Çiçekoğlu 'nun ilk yazdığı kitapmış.  Yazmış fakat yayımlamamış.  Yayımlanması yönünde bir istek gelince tekrar gözden geçirmiş ve yayımlanmış.  İyi ki yayımlanmış çünkü ben çok sevdim .

  Nisan ve Devrim' i okuyoruz kitapta . Henüz yirmi günlükten çocuk yurduna bırakılan Nisan , aynı zamanda ailesini trafik kazasında kaybeden Devrim ...
 Devrim 'i dayısı yanına alır.  Yengesi ve yeğenleri onu aralarına alıp çok sevmiş olsalar da onun içindeki fırtınalar dinmemiştir bir türlü .

 Nisan yalnız bir çocuktur , diğer çocuklardan farklı.  Yurt müdiresi ona kendi çocuğu gibi davranır . Sonra da koruyucu ailenin yanına gider.  Koruyucu aile Devrim'in de ailesi olan Asuman ve Kenan 'dır .

 İki yaralı çocuk bu ailede sevgiyi ve ihtiyaçları olan ilgiyi bulurlar . İyi eğitim alırlar.  Peki aşk. .. Evet , aşk da aslında fazla uzak değildir ...

 Çekingen Nisan'ın kendinden emin güçlü bir kadın olması çok güzeldi . Devrim ise tavırları ve gelgitleri ile beni çok kızdırdı . Evin kütüphane odası ise en sevdiğim yer oldu . O ortamı , sıcaklığı kelimelerin ötesinde hissettim .

 Hızla okudum ve çok sevdim kitabı . Hisli ve duygulu bir kitaptı . Kitabın sonunda bazı yerlerde olan olayları sanki daha önce okumuş ya da duymuş gibi hissettim. Çok tanıdık geldi bana ancak nereden hatırlıyorum çıkarmadım.  Birçok duygusal - dramatik kitaplar ya da filmler belli bir düzende ilerlediği için sanırım bu his oluştu.  Fakat dediğim gibi sevdim kitabı ...




Senden Vazgeçmem - Ayşegül Çiçekoğlu
Kitabın Adı :Senden Vazgeçmem
Yazar :Ayşegül Çiçekoğlu
Yayınevi :Pika Yayınları
Sayfa Sayısı :296

Annesinin soğuk bir İstanbul akşamında kimsesiz çocuklar yurdunun kapısına bıraktığı küçük bir bebek: Nisan.

Ailesiyle çıktıkları bir yolculukta trafik kazası nedeniyle tüm ailesini yitiren küçük bir çocuk: Devrim.

Hayat onları yıllar sonra aynı evde buluşturuyor. Nisan kendine kurduğu yeni hayatta terk edilmişliğini unutmaya çalışırken Devrim geçmişin bıraktığı vicdan azabının izlerini silmeye uğraşıyor. Küçükken başlayan atışmaları, kavgaları, zamanla derin bir bağa evriliyor. Çok farklı ülkelerde yaşamaya başlasalar da aralarındaki kilometrelere aldırmaksızın birbirlerinde buluyorlar mutluluğu. Ta ki…







Ayşegül Çiçekoğlu Kimdir ?

Senden Vazgeçmem - Ayşegül Çiçekoğlu

İstanbul doğumlu olan Ayşegül Çiçekoğlu evli ve bir kızı var . Son birkaç yıldır İstanbul , Ayvalık ve Rize Fındıklı üçgeninde yaşıyor.  Uzun yıllar profesyonel iş yaşamının içinde olan yazar eşinin teşviki ile yazmaya başladı . 








Ayşegül Çiçekoğlu'nun Okuduğum Kitapları : 

Sensiz Geçen Yıllarım Yankı - Ada 

Gözyaşlarımız 

Benim Hayatım 

Bırakma Ellerimi 

Sevginin Esareti

İntikam






        Kozmokitap

4 yorum:

  1. Benimde okuma listemdeki kitaplardan. Ayşegül Abla ne yazsa okutuyor.

    YanıtlaSil
  2. hiç okumadığım bi yazar, hatta neymiş diye şimdi yazar hakkında bilgi aratacağım.

    YanıtlaSil
  3. Okuma listemde sırası gelmeyen güzel kitabım :)

    YanıtlaSil
  4. Elimdeki kitapları azaltınca blogunu tekrar dolaşacağım 🤗

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.