2/04/2020

# Kitap Yorumu # Salon Yayınları # Vince Flynn

Suikastçı - Vince Flynn

Suikastçı

Polisiye okumayı seviyorum.Bu tarz kitaplar beni dinlendiriyor, kafamı boşaltıyor. O aksiyonu , heyecanı yaşamayı seviyorum okurken. Polisiye kitapların da hepsi bir olmuyor tabii ki !! Bazıları su gibi oluyorlar. Hızla içiyorsunuz , sizi rahatlatıyor , yarım saat sonra da vücudu terk ediyor. Kimileri ise kahve gibi oluyor. Yavaş yavaş , tadına vara vara içiyorsunuz ve vücuttan atılması da uzun sürüyor.  Suikastçı kahve gibi olan kitaplar grubuna dahil ettiklerimden.

  Kitap dopdolu. Yazar tüm detayları ile harika bir kurgu yaratmış.

  Mitch Rapp serisinin ilk kitabı Suikastçı . Mitch Rapp ın bir suikastçı haline dönüşürken yaşadıkları ve aldığı eğitimi anlatıyor bize kitap. Ne kadar zorlansa da vazgeçmeyen birisi . Vazgeçmemesi için de iyi bir nedeni , motivasyonu var . İntikam !!!

  Ona bu işleri öğreten adam da onu vazgeçirmek için elinden gelen herşeyi yapıyor . Aynı kutuplar birbirini itermiş misali . Belki kendi gençliğini görüyor onda belki de sebebi daha basittir . Sevmemiştir onu . Okuyarak öğreniyoruz aradaki iletişimlerini ve nedenlerini ...

Kitabın içeriğine çok fazla girmek istemiyorum çünkü bu tarz okumayı sevenlerin mutlaka okuyup kendilerinin tadına bakmasını isterim.  Ben son sayfalara kadar büyük bir zevkle okudum. Yazılanlar net olarak gözümde canlandı ve bu bölümlerdeki gerilim de net olarak hissettiğimi belirtmeliyim. Tavsiye listemde kitap...





Kitabın Adı :Suikastçı
Yazar :Vince Flynn
Yayınevi : Salon Yayınları
Orjinal adı : American Assassin
Çevirmen : Eda Aksan Pak
Sayfa Sayısı :512


“Muhteşem bir sinema filmi!”

Mitch Rapp’in gerçek kimliğinin altında nasıl bir trajedi yatıyor? Sevgilisinin intikamını almak için terörizme savaş açarak bir suikastçıya dönüşen Rapp’in hikayesinin başlangıcı Vince Flynn’ın usta kalemiyle New York Times’ın en çok satan kitaplarından birine dönüşüyor.

Kız arkadaşının terörist saldırılardan birine kurban gitmesiyle genç ve gelecek vaat eden atletin kaderi değişir. O artık intikam almak ve mükemmel bir suikastçıya dönüşmek zorundadır. Irene Kennedy ise, CIA ve Amerikan hükümetinin pasif saldırılarından yorulmuştur. Amacı CIA Operasyon Başkanı Thomas Stansfield ve eski belalı ajan Stan Hurley ile yeni ve gizli bir ajan timi oluşturmaktır. İşte Irene Kennedy ile Mitch Rapp’in yolları burada kesişir.

Yoğun ve zorlu bir kamp sonucu eski kurt Hurley, asla anlaşamadığı bu çaylağı bir savaş makinesine dönüştürmek zorundadır. Ve Rapp’in, İstanbul’da kendini ilk suikastıyla kanıtlaması üzerine, ekip Avrupa’nın dört bir yanına gizlice hareket ederek, arkalarında terör gruplarını çileden çıkaran cesetler bırakmaya başlar. Ama geçmişten kaçmak mümkün değil. Tüm oklar Beyrut’u gösteriyor ve düşmanları onları dört gözle bekleyen planlar kurdu.

Rapp tüm yeteneklerini kullanmaya hazır. Beyrut’un tehlikeli sokaklarında büyük riskler alarak ekip arkadaşlarını kurtarmak zorunda…

O artık bir Amerikan suikastçısı. Ülkesinin ve dostlarının kaderi onun ellerinde!




Vince Flynn Kimdir?

Vince Flynn 1966 , Amerika doğumludur . 27 yaşında ilk romanını yazmak üzere yüksek ücretli kurumsal işinden ayrılmış ve barmen olarak çalışmaya başlamıştır . Kitabını yazması üç yıl sürmüş ve bu kitabı için yayıncılardan  altmış ret mektubu almıştır .

1997 yılında çok satanlar arasına giren ilk kitabı " Term Limits" yayımlanmıştır .

Yazar ilk çok satan kitabından sonra Mitch Rapp serisine odaklanmış ve 14 roman yayımlamıştır . Bu kitapların çoğu New York Times çok satanlar listesine girmiştir.

 Prostat kanserine yakalandığını geç fark eden yazar 47 yaşında hayata gözlerini yummuştur.



                                                     

2 yorum:

  1. Yine harika bir inceleme olmuş, ekledim listeme bu kitabıda teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Polisiye dedin mi akan sular durur ☺️

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.