2/21/2020

# Kitap Yorumu # Tamer Sağcan

Kavimlerin Kayıp Tarihi - Tamer Sağcan

Kavimlerin Kayıp Tarihi


Tüyap kitap fuarında denk geldiğim kitabı kızıma imzalı olarak aldım . Her ne kadar kızıma alsam da kitabı ilk okuyan ben oldum. Yaz tatilinde onun da severek okuyacağını tahmin ediyorum.

Tamer Sağcan arka kapakta da belirtildiği gibi  Kara Kütüphane internet blogunda yazdığı yazıları tekrar ele alarak kitaba dönüştürmüş. Yazar Türk ilk tarihini araştırmış , bu konuda kapsamlı kitaplar , makaleler okumuş. Bu bilgilerini de kitapta bizlerle paylaşıyor.

Okuduğu kitapları yayınevi , basım yılı , yazar bilgileri ile paylaşırken içeriğine kısaca değiniyor yazar . Bu kitaplarda beğendiği yerleri belirttiği gibi yazarın fikrine katılmadığı yerleri de nedenleri ve kaynakları ile birlikte belirtiyor.

 Her kesimin anlayacağı bir dille yazılan kitap bu konulara ilgi duyanlar dışında tarihi merak edenler ve nereden başlayacağını bilemeyenler için de harika bir kaynak niteliğinde . Ben kitabı yaklaşık iki aylık bir dönemde not ala ala okudum . Yazarın tavsiye ettiği bazı kaynak kitapların da ismini not aldım ve onları da bir ara bulup okumayı düşünüyorum.






Kavimlerin Kayıp Tarihi
Kitabın Adı :Kavimlerin Kayıp Tarihi
Yazar :Tamer Sağcan
Yayınevi :Tün
Sayfa Sayısı :396


“Kavimlerin Kayıp Tarihi”, yazarının “Kara Kütüphane” adını verdiği bir internet bloğunda yayınlanmış, üç senelik geçmişi olan bir yazı dizisinin akademik makalelerle birlikte incelenmiş, eklemeler yapılmış, yenilenmiş ve düzeltilerek makale niteliği kazanmış son hâlidir. Okuyucuya kitap içeriğinde vaat edilen şey, “tarihi irdeleyen kitapları irdelemek” ve bu doğrultuda kuvvetli tezlere dayanan bir varsayımlar tarihi oluşturmaktır.

Kavimlerin Kayıp Tarihi, bir tarih kitabı olmadığı gibi, akademik referanslar içerse de, akademik bir metin de değildir. Kitabın temel amacı İlk Çağ uygarlıklarına verilerden yola çıkarak yapılmış beyin fırtınalarının sonucunu aktarmaktan ibarettir.

İlk Çağ tarihi konusunda sâdece akademinin sunduğu delillere itibar ederek muğlak birkaç cümle aktarmak veya bilimsellik yelpazesinin arkasına sığınarak Türk tarihi ve kültürünün muhtemel köklerini yok saymak yerine kuvvetli delillere dayanan bir varsayımlar tarihi oluşturan yazar, peşine düştüğü aşağıdaki sorunun cevabını okuruyla birlikte aramaktadır:

“Dravidler, Sümerliler-Kengerliler, Hattiler, Hurriler, Subarlar, Traklar, Turlar, Pelasglar, Troyalılar, Aslar, Etrüskler, Urartular, Frigler, Kimmerler, İskit/Oğuzlar, Hunlar” ve adını sayabileceğimiz daha pek çok kayıp tarihe sahip kavim ve kabileler Türk müdür?





Tamer Sağcan Kimdir?

1983 Nevşehir doğumlu olan Tamer Sağcan , Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Avukat olarak başladığı kariyerine uluslararası alanda pek çok farklı sektörde hizmet üreten bir holdingin Hukuk Müşaviri olarak devam eden Sağcan, evli ve iki çocuk babasıdır.   Yurt çapında yayınlanan dergi ve internet sitelerinde tarih , hukuk , sinema ve fikri konularda yazılar yayımlayan Sağcan , uzun süredir Ayarsız dergisinde , Kara Kütüphane köşesini kaleme almakta ayrıca Bilimdili.com adlı internet sitesinde , İlk Çağ uygarlıkları ve dönemin hukuk sistemleri hakkında makaleler yayımlamaktadır.



                                                     

4 yorum:

  1. Ben de kayıp medeniyetleri okumayı planlıyordum. Babil, İnka gibi. Bin yıl önce yaşayan krallarla, bilgelerle konuşmak gibi. Acayip heyecan verici. Bilemiyorum belki bu kitapta onların arsına girebilir

    YanıtlaSil
  2. Şöyle bir geçmişe yolculuk yapalım o zaman. Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil
  3. Not alarak okumak en sevdiğim şey, daha iyi oturuyor bilgiler kafamda :) Güzel kitap tavsiyesi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Kavimlerin tarihi ilginç bir kitap gibi. Ben bu ara yavaşladim okuma konusunda.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.