4/05/2020

# film

Ne İzledim ? #6


 İki Papa - The Two Popes

İki-Papa
  2 saat  6 dakika süren filmin başrolünde usta oyuncu Antony Hopkins var.

 Katolik Kilisesi'nde iki karşıt görüşlü güç sahibi adamın rekabetini konu ediniyor. Kilisenin izlediği yolla ilgili şikayetleri olan olan Kardinal Bergoglio , 2012 yılında Papa Benedict'ten  emekli olmak için izin ister. Bunun üzerine, skandalla ve kendinden şüphe etmekle boğuşmakta olan Papa Benedict, Katolik Kilisesi'nin temellerini sarsacak bir sırrı ortaya çıkarmak için en sert eleştirmeni ve gelecekteki halefini çağırır. Vatikan duvarlarının ardında, hem gelenek hem de ilerleme, suçluluk ve affedilme arasında bir mücadele başlar, çünkü bu iki çok farklı adam, ortak bir zemin bulmak ve dünyadaki milyarlarca takipçi için bir gelecek oluşturmak için geçmişlerinde kalan izlerle yüzleşecektir...


Sakin tempoda ilerleyen filmde oyunculuk muhteşemdi ve aradaki diyaloglar ve değindikleri konular ve hafif taşlamaları da çok sevdim.

Foxtrot Six

Foxtrot-Six
  Endonezya topraklarında yaşayan bir diktatör olan lideri devirmeye çalışan askerlerin mücadelesini anlatıyor. Çekimleri Endonezya ve Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirilen Foxtrot Six filmi, eski bir denizci olan bir asker ve onun peşinden giden arkadaşlarının büyük mücadelesine odaklanıyor. Endonezya’nın başında bulunan ve yaptıkları ile halkı çok zor duruma düşüren, kötü ve acımasız bir yönetim sahibi olan lideri koltuğundan etmekten başka çareleri yoktur. Çevresel değişimin ve beslenme maliyetlerin artması ile Gıda, petrolden bile değerli hale gelir.

2019 yapımı filmi  severek izledim. Arada bazı sahnelerde zekamla dal mı geçiyorlar diye sitem etsem de ortalamanın üzerinde bir filmdi.





Deli ve Dahi - The Proffesor and The Madman

Deli ve Dahi
 2 saat 4 dakika süren filmin başrolleri Mel Gibson ve Sean  Penn paylaşıyorlar .
Oxford İngilizce Sözlüğü'nün yaradılışının gerçek hikayesini konu ediyor film.  Professor James Murray, gerçekleştirmek istediği proje için gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Onun amacı, Oxford İngilizce Sözlüğü'nün on bin kelimelik ilk baskısını hayata geçirmektir. Çalışmalarını sürdürdüğü sırada Murray’in eline akıl hastanesinden büyük bir çalışma geçer. Çok tehlikeli hastaların konulduğu bir akıl hastanesinde yatmakta olan Dr. W.C. Minor, profesöre 10,000 kelimelik bir çalışma gönderir. Minor’un gönderdiği bu liste, ikilinin yollarının kesişmesine neden olur.

Kesinlikle izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum .




Addams Ailesi - Addams Family

 1 saat 27 dakika süren film animasyondur.

Mortica ve Gomez evlendikten sonra yeni evlerine yerleşmelerini gösterirken zamanın geçip çocukları büyümüş halde karşımıza çıkarlar bir sonraki sahnede.

 Aile yaklaşan bir kutlama için hazırlık yaparken evi çevreleyen sis ortadan kalkınca yakında kurulan bir kasaba dikkatlerini çeker.

Ailece seyredilebilecek keyifli bir filmdi.







Arctic



 1 saat 37 dakika süren film macera , gerilim türünde.

Zorlu doğa koşullarında hayatta kalmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Genç bir adam olan Overgård’ın hayatı, çıktığı uçak yolculuğundan sonra alt üst olur. Overgård’ın uçağı, kutup bölgesinden geçtikleri sırada düşer. Uçaktan sağ çıkmayı başaran Overgård’ın, ekiplerin gelip kendisini kurtarmasını beklemekten başka çaresi yoktur. Bu süreçte çetin hava koşullarından korunmak için kendisine sığınacak bir yer yapar. Kurtarılmasına az bir zaman kala yaşanan trajik bir kaza Overgård’ın kurtarılma şansını yok eder. Hiçliğin ortasında, sert doğa koşulları ile başbaşa kalan Overgard’ın önünde iki seçenek vardı. Ya görece güvenli olan sığınağında kalıp amansız doğa felaketlerinden kendisini koruyacak ya da sonunu bilmediği ölümcül bir yolculuğa çıkacaktır.

Seyrettiğim güzel filmlerden bir tanesiydi.






                                                     

4 yorum:

  1. Paylaşım için sağol. Bakmayı düşünuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Deli ve Dahi filmine çocuklarla başladık, onlar sıkıldı değiştirdik, ben yalnız devam edeyim diyorsun yani demi?

    YanıtlaSil
  3. Two popes güzele benziyor ekledim bakalım izlenecekler listesine :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.