4/26/2020

# film

Ne İzledim ? #8

39. Dosya - Case 39

39. Dosya
2009 yapımı film 2 saat 49 dakika sürüyor ve gerilim türünde.
Emily sosyal hizmet memurudur .  38 . dosya üzerinde çalışmaktadır ve 39. dosya da üzerine eklenince iş yükü artmıştır.  Bu dosyadaki çocuk vehikayesi ona oldukça ilginç gelir. Çocuk istismara uğruyor gibi görünmektedir ancak ne aile ne de çocuk bunu başkalarının yanında kabul etmez. Çocuk yani Lili yalnızken ailesinin kendisini öldürmek istediğini söyler.

 Anne-babası Lilith'i öldürmeye çalıştığında, Emily'nin en çok korktuğu şey doğrulanmış olur. Emily, Lilith'i kurtarır ve uygun bir bakıcı aile denk gelene kadar onu yanına almaya karar verir. İşte o zaman hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar....

 Bu filmin sonuna denk gelip seyretmiştim yıllar önce . Tamamını ise yeni seyredebildim. Farklı bir Japon korku filmini de anımsattı bana .


Ödül Avcıları -  Bounty Hunters

Ödül Avcıları 2016  aksiyon , komedi türünde ve 1 saat 47  dakika sürüyor.

  Lee San ve A-yo interpolden kovulduktan sonra badigartlık yaparak hayatlarını geçindirmektedirler. Fakat hayat istedikleri gibi gitmemektedir. Bir gün iyi ücretli bir badigartlık teklifi alırlar. Gittikleri yerde tuzağa düşerler ve suçlu durumuna düşerler. Sonrasında ödül avcılarıyla işbirliği yapıp adını temize çıkarmaya çalışacaklardır. Olaylar bundan sonra başlar. Güney Kore, Çin, Hong Kong ve Tayland’daki ödüllerin peşinden koşup  dolu anlar yaşayıp her bir ödülü alabilmek adına büyük bir mücadele vereceklerdir.

  Filmi komedi olarak seyredebilirsiniz. Aksiyon sahneleri bile güldürüyor. Beklentiye kapılmadan seyretmenizi tavsiye ederim çünkü mantık hataları dolu filmde.  Tv 'de de yayınlandı film bu nedenle seyretmiş de olabilirsiniz .





Anna

Anna 2019 yapımı film 1 saat 59 dakika sürüyor ve aksiyon- gerilim türünde.
Anna, işinde oldukça başarılı olan suikastçı bir kadının hikayesini konu ediyor. Anna Poliatova, temelde bir suikastçıdır ama asla normal bir suikastçı değil. Onun çarpıcı güzelliğinin altında altında dünyanın en korkulan hükümet suikastçılarından biri yatar. 24 yaşında olan Anna’nın kim olduğunu ve içinde kaç kadın saklandığını kimse bilmemektedir. Genç kadın, Moskova'da pazardaki sıradan bir satıcı mı, Paris’te yaşayan bir model mi, yozlaşmış bir polis mi, yoksa sadece zorlu bir satranç oyuncusu mu? Onun gerçekte kim olduğunu bilmek için oyunun sonuna kadar beklemek gerekecektir..

 Güzel ve hareketli bir filmdi. Filmi seyrederken aklıma Kızıl Serçe geldi. Biraz o filmi de hatırlatıyor. Rus ajan ve kadın olunca ... İki filmin de ortak noktası çoktu.




T 34

T34 2018  Rus yapımı film aksiyon türünde ve 139 dakika sürüyor.

Çekim Yeri Çek Cumhuriyeti olan film   ikinci dünya savaşı zamanında cesur Rus askerleri Almanlar tarafından ele geçirilmiş ve esir alınmışlardır. Almanlardan kurtulmak için fırsat kollayan Rus askerleri ilk fırsatta T-34 tankına binerek kaçmaya çalışacaktır.Dört Rus asker bir tabur Alman askerine karşı . Güzel ve seviyeli bir filmdi. Amerikan filmlerinde bolca olan argo konuşmalar olmasan bir film seyretmek çok hoşuma gitti. Ailece izlenebilecek bir film.











Kartopu Savaşları  2 - Racetime

Kartopu Savaşları 2018 yapımı animasyon filmi 89 dakika sürüyor.
Kış tatilinde yapılacak en keyifli şeylerden biri de kızak yarışıdır. Frankie ve ekibinin de aklından geçen tam olarak budur. Ekip, bu sene köylerinde muhteşem bir kızak yarışı düzenlemeye karar verir. Yarış vakti geldiğinde Frankie, köye yeni gelen Zac ile eşleşir. Frankie, Zac’i yeneceğinden çok emindir. Ancak daha bitiş çizgisine yaklaşmadan önce Frankie ve arkadaşlarının birlikte hazırladıkları kızak paramparça olur. Frankie, yaşananlara bir türlü anlam veremez. Ama arkadaşlarının yardımı sayesinde Zac’in hile yaptığı ve kızağın bu yüzden paramparça olduğu anlaşılır. Buna karşılık Frankie, yeniden hilelerden uzak bir yarış düzenlemek ister. Ancak bu sefer başka bir problem vardır. Frankie ve ekininin barınağı yarış için ortaya koyulmuştur. Ekip, barınaklarını kurtarmak için yarışı kazanmak zorundadır. Ancak Zac, yarışı kazanmak için her şeyi göze almıştır. Ekip, Zac’in hilelerine karşı yarışı kazanmayı başarabilecek midir?

Çocuklarla beraber keyifli vakit seyretmek için seyredilebilecek bir film.









Pedro'nun İkinci Şansı - Como Caido del Cielo

Pedro'nun İkinci Şansı 2019 Netflix yapımı film komedi türünde ve 1 saat 57 dakika sürüyor.
Meksikalı efsanevi şarkıcı-oyuncu Pedro Infante arafta sıkışıp kalmıştır . Çapkın yanlarını törpüleyip cennete girme hakkı kazanabilmesi için bir taklitçinin bedeninde dünyaya geri gönderilir. Bedenine girdiği adam da yoğum bakımda ve ölmek üzeredir . O da çapkın ve başında belalar olan birisidir .

Kahkahalarla izlediğimiz komik , orta dereceli  bir filmdi.

                                               









Ruben Brandt Koleksiyoncu - Ruben Brandt Collector

Kolleksiyoncu 2018  Macaristan yapımı animasyon filmi 96 dakika sürüyor.
Ruben Brandt dünyaca ünlü tablolardaki karakterlerin kendisine bir kabus olarak görünmelerinden muzdarip bir psikologdur. Ancak Ruben'in hastaları da işlerinde iyi olan hırsızlardır ve Ruben'i sevdikleri için onu bu kabuslarından kurtarmak isterler. Hırsızlar Ruben'in kabuslarının sona ermesi için kabus olarak ona görünen tüm dünyaca ünlü sanat eserleri çalmayı planlarlar. Fakat bu eserlerin toplamı 12 tanedir ve ünlü tablolar Picasso'dan, Botticelli'ye kadar uzanmaktadır. Ruben için yapılan 4. soygundan sonra dünya artık bu soygunları bir hırsız çetesinin değil sadece tek bir kişinin yaptığını düşünmekte ve bu kişiye de ''Kolleksiyoncu'' adını vermektedir. Ruben artık dünya sanat otoritesinin korktuğu bir hırsız haline gelmiştir ve kimse onu yakalamaya bile cesaret edememektedir. Ancak Ruben'i kabuslarından kurtarmak sadece bu sanat eserlerine sahip olmakla mümkün olmayacaktır!

Farklı bir çizim tarzı olan animasyonu ailece keyifle izledik. Çizimler picassovariydi. Karakterler ve konu ile farklını ortaya koyan filmi sizlerin de çok seveceğini düşünüyorum.






   

2 yorum:

  1. Hiç duymadığım filmler, sayende keşfetmiş oldum abla. :)

    YanıtlaSil
  2. Rene nin filmini nasıl kaçırdım ben? Mutlaka bakacağım ☺️

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.