3/23/2020

# Kitap Yorumu # Maceraperest Kitaplar # Oğlak Yayınları # Yaprak Öz

Fahranaz'ın Çiçeği - Yaprak Öz

Fahranaz'ın Çiçeği

Yıldız Alatan serisinin ikinci kitabı olan Villa Şakayık'ı okurken serinin ilk kitabı Fahranaz'ın Çiçeği'ni sadece instagramda yayımladığımı burada da sadece 2019 yılında  " Mayıs Ayında Okuduğum Kitaplar " yazısında bahsettiğimi fark ettim . Bu harika kitap için ayrı bir post yazmadığımı fark edince hemen yazıyı kaleme almaya karar verdim.


  Ne yazsa tereddüt etmeden alıp okuduğum ve okuduğuma asla pişman olmadığım yazarlardan Yaprak Öz.  Her kitabı ile farklı bir olay örgüsü ve yaşamlara bizi götüren Yaprak Hanım bu kitabı ile de bizi Zonguldak 'a Kılıç Sitesine götürüyor.

 1970 'li yılların sonu ve hala sıcacık komşuluk ilişkilerinin olduğu bir yer. Sizin oralar nasıldır bilemiyorum ancak buralarda artık o sıcak ve çıkarsız ilişkiler kalmadı. Kitabın baş karakteri Yıldız Alatan. 50 li yaşlarda , ev hanımı, bir eş, anne, anneanne, iyi bir komşu , terzi, sıkı bir kitap okuyucu ve acemi dedektif. Gerçi kitapta polislerin bile çözemediği olayları çözdü. Artık acemi olmaktan çıkarır bu onu. Mühendis ve doktorların yaşadığı ,  Amerikan tarzı evlerin yer aldığı bir sitede yaşanıyor olaylar . Herşey çok güzel gibi görünürken siteye nazar değiyor sanki ve sitede korkunç olaylar yaşanmaya başlıyor. Bu olayların sonuncusu ise herkesi çok etkiler...

   Kitap sıcacık ilişkileri, doğal yaşamı, dönem olaylarını da içinde barındırıyor. Keyifle, yüzümde gülümseme ile okudum kitabı.






Fahranaz'ın Çiçeği
Kitabın Adı : Fahranaz'ın Çiçeği
Yazar :Yaprak Öz
Yayınevi : Oğlak Yayınları
Serisi:  Bir Yıldız Alatan Macerası
Sayfa Sayısı :264


Yetmişli yılların sonunda, Zonguldak'ta korkunç cinayetler işlenir. Cinayet mahalline yakın oturan Yıldız Alatan, kurban ile katili bir araya getiren rastlantının ardındaki gizemi araştırmaya karar verir. Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dosttur ve en büyük hayali, günün birinde gizemli bir olayı çözüme kavuşturmaktır.
Kolları sıvayan Yıldız'ın detektiflik macerası giderek karmaşıklaşacak, ancak dostlarının da yardımıyla en içinden çıkılamaz durumlarda bile pes etmeyecektir.

Yıldız Alatan ve tamamı ev kadınlarından oluşan arkadaşlarının sırlarla dolu macerasına hazır mısınız? Türk kadın polisiye yazarları arasında her yeni kitabıyla yerini daha da sağlamlaştıran Yaprak Öz'den, okuru başından sonuna kadar karanlık bir gizemin içinde heyecanla sürükleyecek yeni bir dizi...








Yaprak Öz Kimdir?

Yaprak Öz  1973 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamlamış, şiirleri çeşitli şiir dergilerinde yayımlanmıştır. Yazar ikinci şiir kitabı olan Şiirli Müzik Kutusu 2009 yılında yayımlanmış ve bu kitabıyla Cemal Süreya Başarı Ödülüne layık görülmüştür. Yurt içi ve dışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Yaprak Öz, çağdaş Avrupalı yazar ve şairlerin pek çok eserini Türkçeye çevirmiş ve bu çevirilerin bir kısmı çeşitli yayınlarda yer almıştır.





Yaprak Öz'ün Okuduğum Diğer Kitapları :

Şeytan Disko

* Berlinli Apartmanı

* Tilki, Baykuş, Bakire

* Sobe Siyah Orkide



                                                     

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.